28.06.2023.

06:15

Foto: Printscreen You Tube, Tanjug/AP

Planeta

Američki obaveštajac najavio haos u Ukrajini! "NATO je prevario Kijev, spremite se za strateški poraz!"

Laž Severnoatlantske alijanse o skoroj pobedi Oružanih snaga Ukrajine tokom kontraofanzive samo je osudila Ukrajince na uništenje i neuspeh, rekao je penzionisani američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu novinaru Ričardu Medherstu.

- NATO je prevario Ukrajince. Igrali su ratnu igru koja je Ukrajincima dala lažni osećaj nade. Alijansa je dobrovoljno poslala ove vojnike u smrt - rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, NATO je ubedio kijevski režim Vladimira Zelenskog da će se njegova dugo očekivana ofanziva završiti pobedom Ukrajine.

To je potvrđeno prikazivanjem kompjuterske simulacije scenarija u kojem Oružane snage Ukrajine pobeđuju rusku vojsku, ali u stvarnosti samo ovaj napad dovodi do velikih gubitaka ukrajinskih trupa i uništavanja zapadne tehnike na stvarnom ratištu.

- Ukrajinci nemaju šanse. Sve će se završiti strateškim porazom ne samo Ukrajine, već i njenih sponzora iz NATO-a - rezimirao je Riter.

Kako je ranije primetio ruski predsednik Vladimir Putin , ukrajinske trupe ne samo da nisu uspele u kontraofanzivi, već su pretrpele i velike gubitke: stotine zapadnih oklopnih vozila su već uništene a hiljade ukraniskih vojnika je nastradalo