02.07.2023.

09:05

Foto: EPA

Planeta

(VIDEO) Kao da je Ukrajina! Francuskom odjekuju rafali, demonstranti pucaju iz automatskog oružja!

Najmanje četiri policajca povređena su u napadima iz vatrenog oružja u severoistočnom predgrađu Liona Vaulk-en-Velin, javljaju lokalni mediji pozivajući se na policijske izvore.

Protiv nepoznatih napadača, koji su se vozili skuterima, pokrenuta je krivična istraga, a osumnjičeni za sada nisu privedeni, prenosi RT.

Više video snimaka koji kruže internetom prikazuju izgrednike širom Francuske kako nose oružje i pucaju u vazduh.

Video snimljen Lionu prikazuje demonstranta koji ispaljuje više hitaca u vazduh iz oružja koje izgleda kao automatska puška.

Drugi video na kome se navodi da je snimljen u Lilu na severu Francuske prikazuje izgredni kako maše oružjem koje podseća na laki mitraljez.

Oko 45.000 policajaca raspoređeno je da uguši nemire koji su se proširili širom zemlje, a ukupno je uhapšeno oko 700 osoba.
 

Nahel M, koga je u utorak ubio policajac tokom rutinske saobraćajne provere, sahranjen je u subotu na groblju Mont Valerijen u Nanteru u prisustvu majke, bake i nekoliko stotina ljudi koji su došli da se oproste od njega.

Ceremonija je završena oko 17.30 i protekla je u "veoma mirno", uz prisustvo velikog broja mladih ljudi, saznaje BFMTV od osobe koja prisustvovala sahrani.
38-godišnji policajac koji je ispalio smrtonosni hitac optužen je za ubistvo sa predumišljajem i u četvrtak mu je određen pritvor.