04.07.2023.

15:52

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Oglasio se Putin i poslao moćnu poruku neprijateljima! "Možete da ubijete čoveka, ali..."


- Nema sumnje (u pobedu)... Želim da zahvalim svima koji žive u Hersonskoj oblasti, jer ljudi pokazuju neverovatno strpljenje i hrabrost... I, naravno, najvažnije je za nas da se nastavi sa kretanjem napred zajedno sa Rusijom. To je principijelno, najvažnije pitanje - rekao je Putin na sastanku sa diplomcima Ruske akademije nacionalne ekonomije i javne službe pri predsedniku Ruske Federacije.

Komentarišući sa studentima kampanju „otkazivanja ruske kulture“ i težnju da se ona u inostranstvu uništi, Putin je to nazvao pokušajem samoubistva.

- Što se tiče kampanje za ukidanje ruske kulture, mnogo smo pričali o tome – i smejali se, i govorili ozbiljno, jer ruska kultura je deo evropske kulture i svetske kulture. A kada neko pokušava da uništi rusku kulturu, to je pokušaj samoubistva, jer uništavaju sami sebe - rekao je Putin.

- Možete da ubijete čoveka, ali ne možete da ubijete kulturu čiji je on nosilac. A svakako je nemoguće ubiti kulturu celog naroda, posebno takvo velike kao što je ruska - ocenio je ruski predsednik.