05.07.2023.

19:35

Foto: printscreen

Planeta

Mladiću koji je oskrnavio čuveni Koloseum preti zatvor od 5 godina: Izneo bizarno opravdanje (VIDEO)

Dimitrov, fitnes trener koji živi u Bristolu, nedavno je ključem urezao svoje ime i ime svoje devojke u unutrašnji zid Koloseuma starog 2.000 godina.

Na zidu je uklesao natpis „Ivan + Hejli 23“. Za to bi mogao dobiti veliku kaznu, a ako mu se sudi u Italiji, mogao bi dobiti do pet godina zatvora.

Mladić je napisao pismo izvinjenja gradonačelniku Rima Robertu Gualtijeriju, piše Gardijan.

"Neugodno mi je, tek sam kasnije saznao koliko je star spomenik“

Policija je nakon pet dana potrage pronašla Dmitrova u Engleskoj. Turista je u pismu gradonačelniku Rima napisao da je tek sada shvatio ozbiljnost dela koje je počinio.

- Ovim pismom želim da se iskreno izvinim Italijanima i celom svetu jer sam naneo štetu delu koje je, u stvari, nasleđe čitavog čovečanstva - napisao je Dimitrov u pismu i pohvalio „one koji čuvaju neprocenjivo“. istorijska i umetnička vrednost Koloseuma“.
"Neugodno mi je, nažalost tek sam kasnije saznao koliko je spomenik star", napisao je 27-godišnjak.

Mladić je pod istragom, preti mu kazna od 2.500 do 15.000 evra

Dimitrov je pod istragom zbog oštećenja kulturnih dobara. Ako bude osuđen, čeka ga novčana kazna od 2.500 do 15.000 evra i zatvorska kazna od dve do pet godina.

Njegova devojka Hejli nije pod istragom. Međutim, italijanski mediji pišu da bi se ona mogla smatrati saučesnikom. Mladičev advokat Aleksandro Marija Tireli rekao je za italijanski Il Mesađero da je njegov klijent "prototip stranca koji veruje da je u Italiji sve dozvoljeno".

Čak i ono što bi bilo strogo kažnjeno u njegovoj zemlji“, rekao je advokat, navodardijani G.