09.07.2023.

11:18

Foto: Reuters/AP/Printscreen Rybar

Planeta

Smrad leševa širi se Zaporožjem! Opšta klanica kod Pjatihatke, Rusi i Ukrajinci masovno ginu!

Specijalna grupa ukrajinskih snaga i oni koji su stigli da je evakuišu su uništeni preciznom artiljerijskom vatrom, tvrde ruski ratni dopisnici.

Nakon još jednog krvavog neuspeha ofanzivne operacije ka naselju Pjatihatka na Žerebjanki, komanda Oružanih snaga Ukrajine naredila je pešadiji da napusti selo i da se povuče. Pod artiljerijskom vatrom borci su razbijene čete pod vatrom naše artiljerije vodili duboko u njihovu odbranu.

U porušenom selu ostala je samo mala ispostava - do izviđačkog voda. ruski borci javljaju da se u okolini sela širi užasan smrad od raspadajućih leševa Oružanih snaga Ukrajine.

Informer

 

Danas u jutarnjim satima ruske snage su preciznim udarom na osmatračnicu uništili deo neprijateljskih ispostava u Pjatihatki, nakon toga je stigla grupa za evakuaciju koja je takođe bila uništena, a poginulo je do 10 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Ruski ratni reporteri javljaju da ukrajinske snage više ne napadju, već efektivno dejstvuju artiljerijom kako bi sprečile rusku vojsku da zauzme selo.

Očigledno, nakon neuspeha desetina pokušaja probijanja fronta, Oružane snage Ukrajine smatrale su neperspektivnim da imaju značajne snage u selu koje se nalazi u niziji pod stalnom vatrom ruske vojske sa visina.

Ukrajinske snage nastavljaju da se pregrupišu, obnavljajući borbenu sposobnost jedinica, i  spremajući se da promene pravac udarca.