11.07.2023.

14:41

Foto: EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFYEV / KREMLIN / SPUTNIK POOL MANDATORY CREDIT

Planeta

Turci, otvorite oči! Moskva sasula brutalnu istinu u lice Ankari!

- Tursku niko ne želi da vidi u Evropi, tu imam u vidu Evropljane. Naši turski partneri verovatno ne bi trebalo da svet posmatraju kroz ružičaste naočare. Turska je članica Severnoatlantske alijanse, Turska ima svoje obaveze, Turska je posvećena svojim obavezama. To za nas nikada nije bila tajna i u tom pogledu nikada nismo imali iluzije - istakao je portparol Kremlja.

Međutim, Peskov je primetio da je odluka o Švedskoj i NATO-u samo „jedan deo priče“.

- Drugi deo priče su naši odnosi. Da, imamo nesuglasice, takođe ih ne krijemo, ali postoji i onaj deo naših odnosa koji apsolutno odgovara interesima naše dve zemlje, koji su za nas prilično važni i važno za samu tursku stranu - naglasio je on.

Portparol Kremlja je komentarišući saradnju Rusije i Turske podsetio da nesuglasice postoje, ali da postoji i deo odnosa koji odgovara interesima obe zemlje, kao i da Moskva namerava da razvija dijalog.

„Zato ću još jednom ponoviti, bez obzira na sve poznate nesuglasice, mi nameravamo da razvijamo dijalog i naše odnose sa Turskom tamo gde je to korisno za nas i za njih“, zaključio je Peskov.