11.07.2023.

15:57

Foto: printscreen/Instagram

Planeta

Strava i užas! Obezglavljeno telo deteta pronađeno na plaži u popularnom letovalištu!

Posmrtni ostaci maloletnika, obezglavljeni i sa telom u odmakloj fazi raspadanja, locirani su na obali mora, na plaži Kosta Dorada, piše "La Vanguardija".

Hitne službe primile su obaveštenje oko pola devet ujutru i izašle na lice mesta. Takođe, agenti Civilne garde i jedinice pravosudne policije Taragone otvorili su istragu radi razjašnjenja uzroka smrti i identifikacije tela.

Gradska skupština grada saopštila je da je područje opkoljeno i da su oko pola jedanaest lekari sudske medicine krenuli da uklanjaju ljudske ostatke. Plaža nije morala da se evakuiše jer u to doba jutra nema gužve.

U poruci objavljenoj na društvenim mrežama, stanovništvo je zamoljeno da ne ide na to mesto. Prema policijskim izvorima, za sada nisu poznati uzroci smrti žrtve, kao ni njen identitet. Međutim, pretpostavka je da bi on mogao biti utopljeni migrant u Sredozemnom moru.

Ovo je istakao gradonačelnik Roda de Bera, Pere Virgili, u programu El mon a RAC1.

- To je obezglavljeni leš, pa je bilo teško znati da li je u pitanju osoba. Dugo je u moru. Hipoteza koju imamo na stolu je da bi to mogao biti još jedno telo koje imamo ispred naših plaža“, objasnio je Virgili, koji je priznao da se sumnja da je u pitanju telo čoveka zbog njegovog raspadnutog stanja.

- Na prvu bi mogao da liči na lutku - dodao je.

Gradonačelnik je dodao da je dete nosilo "bodi i neku vrstu jakne".

- To nije tipična odeća za dete koje ide na plažu - rekao je.