13.07.2023.

13:02

Foto: R.B.

Planeta

Horor juri ka Srbiji?! Nezapamćeno nevreme pogodilo Sloveniju, oluja čupala drveće u Hrvatskoj, iz Italije stiže užas! (FOTO, VIDEO)

Sloveniju je poogodila oluja kakvu godina ne pamte. O neverovatnoj snazi vetrova koji su tu duvali brzinom većom i od 100 kilometa na čas najbolje govore fotografije iščupanih stabala i oštećenih kuća koje su postavljene na Fejsbuk stranicu Neurje.si.

Navode da se ovakvo nevreme poput noćašnjeg ne pamti već dugi niz godina.

Širom zemlje saniraju posledice, a među najgore pogođenim područjima je okolina Murske Sobote.

Hrvatski Večernji list prenosi da se tokom današnjeg dana oluja postepeno smirila, ali da se već prognozira razvijanje novog nevremena nad zapadnim i središnjim delom Slovenije. Neurje.si piše da se olujne ćelije razvijaju u severnoj Italiji i da se predviđa da će se one kretati istočno i severoistočno.

Snažno nevreme sa jakim vetrom pljuskovima i ponegde gradom, pogodilo je rano jutros i područje hrvatskog Međimurja. 

Kako je izvestio HRT pozivajući se na lokalne medije, vetar je čupao stabla, a grad je padao od Macinca do Čakovca. Vatrogasci su, kažu, intervenisali desetak puta na uklanjanjanju porušenih stabala, a morali su i da ispumpavaju vodu iz pojedinih podruma.

Oluja je gotovo uništila dva velika kestena na ulazu u Stari grad Čakovac, koji su tu decenijama i na neki način bili su simbol tog grada.