17.07.2023.

13:44

Foto: Reuters/AP/Printscreen Rybar

Planeta

Večeras će Kijev saznati šta ga čeka! Putin najavio hitan sastanak o Krimskom mostu!

Peskov je dodao da je predsednik Rusije Vladimir Putin saslušao izveštaje zamenika premijera Marata Husnulina, šefa Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandra Bortnjikova, ministra saobraćaja Vitalija Saveljeva i šefa Krima Sergeja Aksjonova o, kako je naveo, "posledicama terorističkog napada na Krimski most".

"Trenutno, u ime šefa države, Husnulin leti u region, a nakon što se upozna sa situacijom na licu mesta, predsednik će oko 19 sati po moskovskom vremenu očekivati izveštaj putem video-veze, biće sastanak", dodao je Peskov, prenele su RIA Novosti.

Peskov je istakao da je Putin dao instrukcije da se organizuje saobraćaj u pravcu Krima i da se pruži pomoć ljudima na putu. Putin je naložio i popravku mosta, a Peskov naglasio da Moskva zna ko stoji iza napada i da je "ubistvo roditelja i ranjavanje njihovog deteta delo kijevskog režima".

Ruski Nacionalni antiteroristički komitet prethodno je saopštio da je Kijev rano jutros izveo teroristički napad na Krimski most sa dva drona i da je oštećena je putna komponenta mosta.