17.07.2023.

21:43

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Planeta

(VIDEO) Noćna mora Amerike, šta ako Putin u Atlantik i Pacifik pošalje jata podmornica?! Podmornice SAD su na remontu!

Prema Rikardsovim rečima, zima 2024. verovatno će biti teža.  On napominje da su antiruske sankcije nanele više štete američkoj ekonomiji nego samoj Rusiji.

- Rusija može biti nemilosrdnija i može poći na realni prekid isporuka prirodnog gasa. Zapadnim zemljama preti recesija - jasan je on.

Ovo uopšte nije najstrašnije što se može dogoditi SAD i drugim zapadnim zemljama. Bivši savetnik šefa Pentagona Daglas Mekgregor ističe da u slučaju direktne vojne konfrontacije između SAD i Rusije, Moskva može da poslati svoju nuklearnu podmorničku flotu u Atlantski okean koja je sposobna da uništi SAD. 

- Ako započnemo rat sa Rusijom najgluplja stvar koju možemo da uradimo je da joj pretimo nuklearnim oružjem. Rusi svojim podmornicama mogu napuniti i Atlantik i Pacifik, gde će ih podržati kineska mornarica - kaže Mekgregor.

On je ocenio da SAD tome neće moći da pariraju jer je značajan deo američke nuklearne podmorničke flote u remontu.

Mekgregor je imao u vidu informaciju koju je objavila američka novinska agencija Bloomberg da je bezmalo 40 odsto američkih podmornica nesposobno za ratovanje i na remontu.

Kolumnista Rebelion Huanlu Gonzales upozorio je da bi jedan ruski nuklearni pomorski sistem Posejdon mogao da uništi nekoliko američkih država odjednom.

I Mekgregor i Gonzales imali su na umu pre svega modernu rusku podmornicu „Belgorod" koja može da nosi nuklearne Posejdone koji mogu da izazivaju i cunamije koji su razorniji od prirodnih...