25.07.2023.

00:15

Foto: Reuters/Printscreen telegram

Planeta

(VIDEO) Horor neviđenih razmera na Dnjepru! Rusi spalili stravičan broj Ukrajinaca tokom prelaska reke!

- Ruska vojska je uspešno odbila sve neprijateljske napade, za tri nedelje uništeno je više od 30 motornih čamaca, 2 tenka, 28 haubica, dva višecevna sistema i dva radara, a eliminisano je i 7 skladišta municije i dva komandna mesta - rekao je Saljdo.

Kako kaže ruski političar, neprijatelj je većinu gubitaka pretrpeo kada je pokušao da pređe Dnjepar u oblasti Kinburnske kose i Antonovskog mosta.

Rusi su po ukrajinskim snagama dejstvovali teškim bacačkim sistemom TOS-1A solncepek, izuzetno pouzdanim oružjem. 

Ruski teški bacači plamena spaljuju sve moguće i ne ostavljaju gotovo nikakve šanse za opstanak onima koji padnu pod njihovu vatru, saopštila je ukrajinska vojska u martu u intervjuu za portal Strana.

Podsetimo, Saljdo je prošlog meseca saopštio da su oružane snage Ukrajine samo nekoliko puta pokušale da pređu reku čamcima i sakriju se ispod mosta, ali su „uništene kao pacovi u mišolovci“.

- Moguće je da će neprijatelj i dalje slati svoje vojnike, kao meso na klanje, ispod Antonovskog mosta. Sve će ih čekati ista sudbina kao i njihove prethodnike - dodao je Sajldo.

Ranije su se na Telegram kanalima pojavile vesti da su se Oružane snage Ukrajine utvrdile na levoj obali Dnjepra i da proširuju svoje uporište u zoni oštećenog automobilskog i pešačkog mosta preko Dnjepra, koji povezuje selo Antonovka sa grad Aljoški.