26.07.2023.

00:15

Foto: Reuters

Planeta

Ukrajina u nokdaunu! Rusi probili front kod Svatova, palo ključno naselje!

Prema izveštajima sa lica mesta na frontu širine 4km ostvaren je napredak u dubinu do 2km.

Ovde su angažovane jedinice 15.gardijske motorizovane brigade i elitne 4.gardijske "Kantemirovske" tenkovske divizije, tačnije njen 12 i 13. gardijski tenkovski puk.

U toku uspešnih protivudarnih dejstava, 15. motorizovana brigada, pod veštom komandom potpukovnika Bujlova, zauzela je Sergejevku, pišu ratni reporteri.

Na krasnolimanskom pravcu, koordinisane akcije grupe trupa „Centar“ odbile su 4 ukrajinska napada u rejonima naselja. Nevski, Novovodianoe i Torsk.

Informer

 

U rejonu Serebrjanske šume, 234. desantni jurišni puk, kojim je komandovao gardijski pukovnik Vasiljev, odbio je napad ukrajinskih snaga i prešao u kontranapad.

Delujući kompetentno i složno, ruske snage su na tom delu fronta napredovale 1,5 km u dubinu odbrane Oružanih snaga Ukrajine, navode ruski ratni dopisnici.

Podsetimo, zamenica ukrajinskog ministra obrane Hana Maljar ranije ovog meseca govorila je o početku ruske ofanzive u pravcu Svatova.

- Osim toga, neprijatelj je započeo napad u području Svatova - rekla je ona, misleći na regiju severoistočne Ukrajine gdje su ruske snage bile aktivne.

- Vode se žestoke borbe... Situacija je dosta komplikovana - napisala je tada na svom Telegram kanalu.