27.07.2023.

16:49

Foto: Reuters

Planeta

Opa! Kako će Rusija reagovati na ovo?! Šok tvrdnja američkog novinara o napadu na Krimski most!

On tvrdi, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, da su Sjedinjene Države za napade koristile sopstvenu tehnologiju.

- Dronom su upravljali sa udaljenosti, bio je napola potopljen u vodu, kao torpedo - rekao je zvaničnik, objavio je Herš na svojoj stranici na platformi "Substack".

Govoreći o situaciji na frontu, zvaničnik je naveo da je nacionalna strategija Vašingtona da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski "može da radi šta god želi".

- Više ljudi će poginuti u ovom ratu, zbog čega? Američka i ukrajinska vojska više ne daju predviđanja o uspehu ukrajinske kontraofanzive. Ukrajinska vojska nije prešla prvu od tri ruske odbrambene linije - rekao je Heršov sagovornik.

On je dodao da ruski predsednik Vladimir Putin trenutno ima ono što želi, a to su pristup Krimu i oblastima koje je Rusija anektirala - Donjecka, Hersonska, Luganska i Zaporoška.

- Ukrajina ih nema i ne može ih vratiti - tvrdi američki zvaničnik.

Simor Herš je dobitnik Pulicerove nagrade za otkrivanje pokolja koji je američka vojska počinila nad vijetnamskim civilima u Mi Laju, a podrobno je izveštavao i o aferi "Votergejt" i mučenju zatvorenika u Abu Graibu.