27.07.2023.

17:53

Foto: Reuters

Planeta

Šta sprema Rusija?! Šok detalji iz Pjongjanga! Šojgu došao da vidi zabranjeno oružje!

Balističke rakete Pjongjanga zabranjene su rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojenim uz rusku i kinesku podršku.

Na izložbi su takođe bile predstavljene najveće nuklearne rakete Severne Koreje kao što su interkontinentalna balistička raketa Hvasong-17 (ICBM) i Hvasong-18 ICBM na čvrsto gorivo koje je testirano ove godine, navodi NK Njuz.

Informer

 

Navodi se da je Šojgu dao Kimu pismo ruskog predsednika Vladimira Putina. "

Šojgu je izrazio zahvalnost lideru Severne Koreje što je ukazao gostoprimstvo i posvetio veliku pažnju delegaciji, uprkos zauzetosti.

Kim je govorio o pitanjima od "zajedničkog interesa" koja se odnose na borbu protiv "nasilja i samovolje imperijalista", borbu za suverenitet i interese dve zemlje, međunarodnu pravdu i mir.

Ruska vojna delegacija na čelu sa ministrom odbrane doputovala je u utorak u Severnu Koreju, kako bi učestvovala na svečanosti povodom 70. godišnjice završetka Korejskog rata. Kako su istakli u ruskom Ministarstvu odbrane, ta poseta će pomoći jačanju vojnih veza Moskve i Pjongjanga i postaće važna faza u razvoju saradnje dve zemlje.