30.07.2023.

17:59

Foto: Shutterstock/ilustracija

Planeta

Kolona ukrajinskih vozila spržena za manje od dva minuta! Upali u zamku Rusa (VIDEO)

Na snimku se vidi kolona ukrajinskih vozila, među kojima se nalaze i dva tenka dok prelaze preko polja.

Rusi su međutim blagovremeno primetili kolonu protivnika i poslali jedan tenk, koji je zauzeo položaj na ivici šume, dok su Ukrajinci zauzeli položaj za borbu, što je bio znak za rusku artiljeriju. Vozila su pogađana jedno za drugim i borba je završena za manje od dva minuta.

- Oprema za vazdušno izviđanje je detektovala napredovanje kolone neprijateljske oklopne tehnike ka našim položajima. Naše vozilo se nalazilo na ovom području. Posada je upućena na teren i prihvatila borbu - rekao je komandir jedinice za RIA Novosti.

Navodi da je posada tenka uništila sedam komada opreme Oružanih snaga Ukrajine dok je još nekoliko pogođeno protivtenkovskim vođenim projektilima i artiljerijom.

Rusko oklopno vozilo izašlo je iz bitke bez ozbiljnijih oštećenja.

- Za nekoliko minuta izgorelo je osam jedinica opreme. Sva polja se nadgledaju 24/7 iz helikoptera koji koordiniraju artiljerijsku vatru. Sva polja su minirana i ne dozvoljavaju primenu taktike (načelnika ukrajinskog generalštaba Valeriaj) Zalužnog sa brzim presecima u prednjem delu i udarima po bokovima. Ukrajina u svakom napadu (čak i uspešnom) gubi desetine komada opreme i stotinu vojnika. Rezultati operacije Azov biće sumirani na jesen, ali već sada možemo konstatovati činjenicu da su izgubili 1/4 teške tehnike - navodi se u objavi.

Ukrajinska kontraofanziva započela je 4. juna. Кijev je bacio u vatru borbene brigade obučene od strane NATO, naoružane zapadnom opremom, uključujući i nemačke tenkove Leopard.