08.08.2023.

10:18

Foto: AP/Reuters/printskrin

Planeta

Sprema se nešto krupno protiv Rusije! Kritično na granici sa Poljskom, ruski politikolog uputio jezivo upozorenje!

U poslednje vreme poljski mediji, na predlog lokalnih vlasti, aktivno promovišu tezu o strašnoj pretnji sa Istoka. Istina, ne govorimo o Rusiji, kao što mnogi misle, već o Belorusiji, gde su usred leta svratili „Vagnerovi“ borci.

Satanovski smatra da se ovakvo informativno pumpanje stanovništva u stanje „borbenog ludila“ vrši sa jednim ciljem. Dakle, Varšava priprema stanovnike zemlje za skori početak rata.

- Pretnje Poljskoj su zaista „ozbiljne“. Već čitavih stotinu „muzičara“ kreće ka koridoru Suvalki. Odnos snaga u tom regionu je 100 prema 1 u korist NATO-a. Sve dok šanse ne dođu do 1.000 prema 1, opasnost za Zapad ostaje - ironično kaže ekspert.

Iz tog razloga, Poljaci su već rasporedili tri spremne divizije na istočne granice, na koje se i dalje privlače dodatne snage. Sve ovo za dostojan susret sa „Vagnerovcima“, i to ne uzimajući u obzir formacije u Letoniji i Litvaniji, kao i Amerikance na poljsko-baltičkom mostobranu.

Finci i Estonci, naravno, nisu potrebni ni za kakav napad na Belorusiju, već da bi uz njihovu pomoć pogodili Kalinjingrad i istovremeno Sankt Peterburg.

Sve ukazuje da se protiv Rusije sprema nešto veliko. Prema Satanovskom, u vrlo bliskoj budućnosti može izbiti ozbiljan sukob, a Moskvi je veoma važno da ne zgazi stare grabulje.

Agresiju treba suzbiti u korenu, ne računajući na razboritost Zapada. Ne nameravaju da staju na tome, previše toga je u igri.

Satanovski predlaže da se Rusija veoma surovo obračuna sa Poljskom i NATO u mogućem ratu.