08.08.2023.

09:25

Foto: AP/Reuters/Twitter Printscreen/Fotomontaža

Planeta

(VIDEO) Koga su to Rusi gađali u Pokrovsku?! Šok tvrdnja ratnih reportera o stravičnom razaranju grada!

U napadu je poginulo pet civila a 14 je ranjeno, napisao je preko Telegrama šef vojne uprave Donjecka Pavlo Kirilenko. On je dodao da su još po njihovim saznanjima poginula dva zaposlena iz državne službe spasavanja i jedan vojnik, dok je ranjeno devet policajaca, jedan službenik lokalne uprave i jedan vojnik.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ranije rekao da je Rusija pogodila stambenu zgradu i da nažalost ima žrtava.

Zelenski je objavio video na kome se vide ljudi kako izlaze iz ruševina petospratne zgrade, koja je u udaru izgubila poslednji sprat.

U Pokrovsku je pre rata bilo 60.000 stanovnika.

"Vreme je da se kaže laku noć ali operacija spasavanja se nastavlja. Danas smo preplavlljeni tugom, besom i suzama", napisala je na Fejsbuku vojna uprava Pokrovska.

Ruski ratni dopisnici: Pogođen štab Oružanih snaga Ukrajine

Ruski izvori tvrde da su rakete pale na restoran u kojem su se okupljali plaćenici i hotel u kojem je boravilo osoblje Oružanih snaga Ukrajine

Ruski novinar Ruslan Ostaško na svom Telegram kanalu piše da je ruska vojska napala hotel „Družba“ u Pokrovsku. Kako on kaže, u okviru hotela nalazio se štab i osoblje Oružanih snaga Ukrajine.

Takođe, pogođen je i restoran "Korleone", omiljeno mesto stranih plaćenika, tvrdi Ostaško.

U blizini hotela nalaze se železničke pruge duž kojih je mogla da prođe vojna podrška. A severno od "Družbe" ima mnogo skladišta i preduzeća za održavanje automobila.

Ruski ratni reporteri tvrde da bi na tim mestima mogli biti oružje i municija, kao i da za potrebe Oružanih snaga Ukrajine već duže vreme rade remontne radionice u tom delu grada.