10.08.2023.

14:54

Foto: Reuters/Pixabay

Planeta

(VIDEO) Ukrajinci više nemaju kud! Ruski sateliti snimaju mete, a onda doleće pakao sa neba!

- Ne možete više da se sakrijete. Sve što se dešava u istočnoj i zapadnoj Ukrajini, Rusi prate preko satelita. Imaju čitav arsenal oružja kojim mogu da udare na Oružane snage Ukrajine - podsetio je stručnjak.

Podsetimo, ruska vojska je tokom noći 6. avgusta preciznim oružjem izvela napad na aviobaze ukrajinske vojske u Hmeljnickoj i Rovenjskoj oblasti na zapadu Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Cilj napada je postignut. Svi naznačeni ciljevi su pogođeni - saopštili su tada iz Ministarstva odbrane.

Daglas je takođe istakao da ovi sistemi nadzora ne zavise od vremenskih uslova, a takođe su superiorniji od američkih zbog svoje integracije.

Ovakve sisteme, kombinovano sa dronovima, ruske snage koriste i za korigovanje artiljerijske vatre na samoj liniji fronta.

Ranije je bivši analitičar CIA Lari Džonson rekao da ruska obaveštajna služba brzo pronalazi i uništava mesta gde Ukrajinci popravljaju tenkove, pa je Kijev primoran da pošalje oštećenu opremu u Poljsku na restauraciju.

Ovo oduzima mnogo vremena i značajno podriva borbenu efikasnost vojske Ukrajine na prvoj liniji fronta.

Novi ruski radarski satelit „Kosmos-2569“, lansiran je u orbitu 27. maja, i koristi se za izviđanje ukrajinskih vojnih objekata.

- Novi radarski satelit 'Kondor-FKA' koji je lansiran u orbitu koristiće se za izviđanje ukrajinskih vojnih objekata. U proseku će prolaziti iznad Ukrajine dva puta dnevno i može da slika vojne objekte u radarskom opsegu sa rezolucijom od jednog metra - saopšteno je tada Sputnjiku iz pouzdanih izvora u ruskoj vojsci.