16.08.2023.

13:20

Foto: Reuters/printscreen

Planeta

(VIDEO) Šah-mat! Ukrajinci zbrisani sa lica zemlje! Rusi ih pustili da zauzmu sela, a onda je doleteo pakao sa neba!

Video snimci koji se šire društvenim mrežama pokazuju dejstvo razornih FAB-500 "pametih bombi" po ukrajinskim snagama. Kako navode ruski ratni dopisnici, ove udare izvode izviđačka čete 247. puka i grupa "Soko".

Ruske bombe FAB-500 M62 postale su „odgovor“ na JDAM bombe koje dobile ukrajinske vazduhoplovne snage. Uz njihovu pomoć, bombarderi Su-24 i Su-34 uspeli su da unište ciljeve sa udaljenosti preko 50 kilometara, ne ulazeći u područje koje pokrivaju PVO Ukrajine.

 
$bp("Brid_92184825", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1382991"});

Ruske Vazdušno-kosmičke snage i artiljerija aktivno gađaju položaje Oružane snage Ukrajine u ruševinama sela koje su kijevske snage zauzele tokom kontraofanzive na tom delu fronta. 

Ovakvim preciznim i snažnim udarima ruske snage sprečavaju vojsku Ukrajine da učvrsti svoje    prisustvo u ovim naseljima. 

Podsetimo, ukrajinske snage su danas vratile pod svoju kontrolu selo Urožajno u Donjeckoj oblasti i ukopale se u položaje na obodu tog mesta na jugoistoku zemlje.

- Urožajno je oslobođeno. Naši branioci su u rovovima na njegovom obodu - saopštila je na Telegramu Hana Malijar, zamenica ukrajinskog ministra odbrane.

Kontraofanziva Ukrajine na jugu i istoku zemlje traje već skoro 3 meseca. Za to vreme, prema navodima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, više od 43.000 ukrajinskih vojnika izgubljeno je tokom pokušaja proboja ruskih linija.