23.08.2023.

00:15

Foto: Reuters

Planeta

Iran pokazao najbrutalnije smrtonosno oružje! Detalji su zapanjujući, Teheran ima keca u rukavu i to više ne krije! (FOTO, VIDEO)


Dron, nazvan "Mohadžer-10", ima operativni domet od 2.000 kilometara i predstavljen je na ceremoniji povodom Dana odbrambene industrije, prenosi agencija Irna.

Mohadžer-10 ima kapacitet goriva od 450 litara i nosivost od 300 kilograma, što je duplo više od "Mohadžera-6". Dostiže visinu od 7.000 metara.

Dron može da leti maksimalnom brzinom od 210 km/h i nosi različite vrste municije i bombi. Takođe je opremljen sistemima za elektronsko ratovanje i za prikupljanje obaveštajnih podataka.

U razgovoru za novinsku mrežu na arapskom jeziku Al-Alam sa sedištem u Teheranu, glavni komandant iranske vojske general-major Abdolrahim Musavi naglasio je da je zemlja, uprkos sankcijama, uspela da proizvede svu odbrambenu opremu potrebnu Oružanim snagama za zaštitu granica.

Komandant iranske mornarice, kontraadmiral Alireza Tangsiri, rekao je:

- Danas smo ponosni što pokrivamo sve potrebe zemlje za naprednom opremom oslanjajući se na sposobnosti naše omladine.

Tangsiri je dalje upozorio da "neprijatelju neće biti dozvoljeno ni da razmišlja o operaciji na iranskom tlu".

Na marginama ceremonije, iranski predsednik Ebrahim Raisi naredio je početak masovne isporuke projektila "Koramšahr" i "Haj Kasem" iranskim oružanim snagama i Vazdušno-kosmičkim snagama Korpusa čuvara islamske revolucije (IRGC).

Informer