23.08.2023.

22:09

Foto: Profimedia

Planeta

Prigožin je umro od ruke izdajnika Rusije! Dramatična objava na Telegram kanalu bliskom Vagneru: Čak i u paklu, on će biti najbolji!

- Šef Vagner grupe, heroj Rusije, pravi patriota svoje otadžbine Jevgenij Viktorovič Prigožin umro je od posledica akcija izdajnika Rusije. Ali čak i u paklu, on će biti najbolji! Slava Rusiji! - navodi se u objavi na kanalu Siva zona.

I Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporiške oblasti kojeg je postavila Rusija, je kazao kako je razgovarao s nekim uglednim "muzičarima" (Vagnerovim borcima). Tvrdi da su mu oni potvrdili smrt Jevgenija Prigožina i Dmitrija Utkina.

-Neka je mir Božji s novoupokojenim slugama Božjim Jevgenijem i Dmitrijem - dodao je.

Informer

 

Ruski državni mediji objavili su da je šef Vagnera Prigožin stradao nakon što se večeras u Rusiji srušio avion  sa njegovim imenom na listi putnika, i to dva meseca nakon njegovog neuspelog pokušaja puča protiv Putina.

U početku je bilo nepoznato da li je šef Vagnera Prigožin, poznat kao Putinov kuvar i sa dugogodišnjim vezama sa vladarom iz Kremlja bio u avionu, ali je potom objavljeno da je spisak putnika uključivao i njegovo ime.

Avion u kojem je poginulo 10 osoba srušio se u regionu Tver dok je leteo između Moskve i Sankt Peterburga.