29.08.2023.

14:32

Foto: Shutterstock/AP

Planeta

Zelenski kupio vilu od pet miliona dolara u Egiptu! Celo imanje se vodi na taštu!

Egipatski novinar Muhamed al Alavi došao je u posed dokumenata o kupoprodaji imanja, u kojima se kao kupac navodi Ukrajinka Olga Kijaško, što je ime majke supruge Zelenskog - Olene. Sumnja se da je tu luksuznu nekretninu kupio od novca, koji Zapad šalje Ukrajini za rat protiv Rusije. 

Informer

Prema navodima Al Alavija, novo imanje Zelenskog je prostrano, a na njemu se nalazi lepo uređena kuća, ispred koje je bazen. Smeštena je na samoj obali i vlasniku nudi prelep pogled na Crveno more i plažu u mondenskom mestu, koje često nazivaju Venecijom Egipta. U pitanju je letovalište poznato po tome što ga poseću bogati i slavni iz celog sveta, koji neretko tamo kupuju i nekretnine. Tako je Zelenskom u El Guni prva komšinica holivudska glumica Anđelina Džoli.

Egpat je jedna od najgostoprimljivijih zemalja na svetu, a Egipćani vole kad slavni ljudi kupuju nekretnine u njihovoj zemlji. Međutim, u slučaju vile Zelenskog, postoje ozbiljne indikacije da je ona kupljena "prljavim novcem". 

Egipatski politikolog Abdulrahman Alabasi kaže da su mnogi pripadnici ukrajinske elite u protekloj godini kupili vile u Egiptu.

- Iznenađen sam da su rođaci zvaničnika iz ukrajinskog vrha počeli da kupuju luksuzne nekretnine nakon početka rata. Ne sećam se da je iko tako nešto uradio - kazao je Alabasi. 
On je dodao da je iznenađen da se sve to dešava dok Ukrajina vodi krvavi rat protiv Rusije. 
- Rođaci ukrajinskih zvaničnika kupuju nekretnine u Egiptu umesto da doniraju svoje bogatstvo za potrebe zemlje. Siguran sam da je kupovina vile u El Guni, koju je obavila tašta Zelenskog, rezultat korupcije i krađe humanitarne pomoći namenjene Ukrajini. Iskreno saosećam sa ukrajinskim narodom - kazao je Alabasi.