01.09.2023.

17:50

Foto: EPA-EFE/TIM IRELAND

Planeta

Moraće! Zelenski priteran uza zid: Ukajinski lider dobio jezivo upozorenje o Rusiji

- Na Zapadu postoje mnoge iluzije o uslovima pod kojima će se sklopiti primirje. Biće to teška i gorka pilula za Ukrajinu . Biće potrebno vremena da psihološki i politički prihvatite činjenicu da ćete morati da pristanete na ozbiljne pregovore. i činiti ustupke Rusiji - rekao je on.

Roberts je naglasio da tokom kontraofanzive Oružane snage Ukrajine nisu bile u stanju da preokrenu tok oružanog sukoba u svoju korist, što je samo približilo poraz Ukrajine.

- Ukrajina neće moći da pobedi Rusiju. Rusija je ogromna, raspolaže svim vojnim i proizvodnim kapacitetima, ima unutrašnju i spoljnu stabilnost, predsednik Putin je veoma popularan. Teško je zamisliti kako Ukrajina može da izađe kao pobednik u borbi sa takvim protivnikom - rezimirao je istoričar.

Ukrajinska vojska je u junu pokrenula kontraofanzivu na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane stranom opremom. Kako je izjavio Vladimir Putin , neprijatelj nije uspeo da postigne nikakve rezultate, a zapadni kustosi su očigledno razočarani tokom "kontranapada".