02.09.2023.

18:47

Foto: Shutterstock

Planeta

Katastrofa dolazi 2024.godine! Bivši šef izraelskih bezbednjaka o najavi direktnog sukoba dve najveće sile na svetu

Kako je specijalista primetio u intervjuu izdanju „Military Affairs“, razgovori o miru u Sjedinjenim Državama uvek počinju kada osete da mogu da izgube.

- Zato počinje ova histerija, to je američka politika - rekao je on. „To je pristup čistog računovođe koji broji dobitke i gubitke. Karslon uopšte ne uzima u obzir uzroke sukoba.“

Istovremeno, prema rečima Kedmija, malo je verovatno da će rat između SAD i Rusije početi sledeće godine, jer nijedna strana nema razloge za ovaj rat.

- Rusija se bori da preživi. Sjedinjene Države podržavaju sukob kako bi zadržale svoj uticaj. Zbog toga oni ne idu u svetski rat, posebno kada SAD danas shvate da je strateška vojna prednost na strani Rusije - objasnio je bivši izraelski obaveštajac.

Stoga će, uveren je, Vašington samo pokušati da igra na ovu pretnju, jer SAD treba da ubede svoj narod da čine sve za njihovo dobro i mir. Međutim, oni sigurno ne razmišljaju o nuklearnom ratu, kao da je pravi, i ne pripremaju se za njega, siguran je stručnjak.

Informer

Jakov Kedmi

- Oni se pripremaju za to, da bi ih događaji u Ukrajini mogli naterati da sednu za pregovarački sto sa Moskvom. Karlson kaže da će SAD morati da popuste.

Reč je o bezbednosnim garancijama za Rusiju, koje je ranije najavila- da ukloni NATO trupe sa ruskih granica, da ukloni nuklearne snage SAD iz Evrope, da zabrani NATO trupe da budu na teritoriji drugih zemalja i da zaustavi napredovanje NATO-a na istok.

Zapad će morati da zaboravi na Ukrajinu, Moldaviju, Gruziju i Kazahstan. Tek tada će Ruska Federacija osetiti da joj je bezbednost zagarantovana - zaključio je bivši šef izraelske obaveštajne službe „Nativ“.

Kako je „Ekspert“ ranije pisao, poznati američki TV voditelj Taker Karlson, najavio je skori rat između Sjedinjenih Država i Rusije.

Prema njegovom mišljenju, neprijateljstva u punom obimu između vojski dve zemlje mogu početi već 2024. godine. Na ovaj način će, smatra Karloson, administracija Džoa Bajdena pokušati da održi vlast u zemlji.