05.09.2023.

10:44

Foto: Printscreen/facebook

Planeta

(FOTO/VIDEO) Haos u Grčkoj! Gradonačelnik Volosa u vodi do kolena urla na vozače: ''Gde ćete, ostanite kod kuće, voda dolazi!''

Кako se vidi na snimku koji je objavio na Fejsbuku, Ahilej Beos je vikao na vozače koje je sreo na poplavljenim ulicama Volosa.

- Gde ćete svi? Ludo je šta se dešava. Rekli smo to 100 puta. Apelujemo na sve da ostanu u kućama. Od juče vam pričamo, reke će se izliti, znate li koja voda dolazi? Idite svojim kućama - čuje se Beos dok stoji u vodi do kolena, prenosi Blic.

Ubrzo nakon ovog snimka, gradonačelnik Volosa je nastavio da objavljuje napore koji se ulažu u veoma lošim vremenskim uslovima.

- Situacija je sve gora i gora. Pogledajte šta se dešava u Кrausindoni i plaži prema Agriji. Najnovije prognoze pokazuju dalje pogoršanje vremenskih prilika tokom dana. Izbegavajte nepotrebna putovanja danas i sutra. Vrlo je verovatno da ćemo videti nove rekordne kiše, možda i panevropske, kažu stručnjaci - napisao je on u objavi uz video zapis.

U međuvremenu, u drugom video snimku koji je postavio na Fejsbuk, Beos poziva ljude da saslušaju apele Opštine i da sarađuju.

- Pre svega zbog sopstvene bezbednosti - piše on.

Grčki mediji javljaju da je tokom noći sevala munja više puta, dok je u ranim jutarnjim satima jak vetar zahvatio opštinu Agija i obale Larise, što je dovelo do nestanka struje u mnogim selima u okolini.

Podsetimo, Civilna zaštita Grčke juče je upozorila na opasne vremenske prilike građane i turiste u oblastima Evija, Tesalija, Solun, Larisa, Pijerija, Sporada i Magnezija, dok se u većini zemlje očekuje pogoršanje vremena.

Grčka je od juče na udaru ciklona, koji će prema rečima meteorologa ovoj zemlji doneti loše vreme, olujan i orkanski vetar, obilne, ponegde i rekordne količine kiše, jake oluje, lokalne poplave, klizišta, visoke talase i pojavu morskih pijavica.