06.09.2023.

13:01

Foto: EPA

Planeta

Detalji jezivog zločina koji je potresao Nemačku: Lenu (10) silovao provalnik, a ubio dečak (11)

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, za smrt devojčice odgovoran je jedanaestogodišnji dečak koji još nije krivično prijavljen. Ovu informaciju potvrdili su državno tužilaštvo i policija, prenosi Feniks magazin.

Vunzidel: Nova saznanja u istrazi

Nakon intenzivne istrage, postoji velika sumnja da je 25-godišnjak silovao desetogodišnju devojčicu. Osumnjičeni muškarac je prošle godine izvršio najmanje pet provala u građevinske kontejnere, nakon čega je ukradenu robu prodao. Prilikom pokušaja krađe, u noći 4. aprila 2023. godine, kroz otvoreni prozor kupatila ušao je u Dom za decu i omladinu, gde je slučajno sreo jedanaestogodišnjeg dečaka, a kasnije i devojčicu koji su živeli u ovom objektu.

Tada je 25-godišnjak izvršio seksualne radnje nad desetogodišnjom Lenom, saopštila je policija. Čovek, nemački državljanin, zatim je ponovo napustio objekat, navodi se. „Ne može se dokazati da je optuženi umešan u ubistvo desetogodišnje devojčice“, rekli su iz policije i državnog tužioca.

Policija: 25-godišnjak je delimično priznao zločine

Istraga je potvrdila sumnju da je jedanaestogodišnjak ubio devojčicu nakon što je 25-godišnjak napustio Dom. Navodno je došlo do svađe između dece.

S obzirom da dečak nije krivično odgovoran, protiv njega se ne može voditi krivični postupak za učinjeno krivično delo. Jedanaestogodišnjaka su nadležni organi priveli, prenose nemački mediji. Muškarac je priveden krajem aprila zbog tragova pronađenih na mestu zločina. On je priznao veliki deo zločina za koje se tereti.