09.09.2023.

20:31

Foto: twitter.com/printskrin

Planeta

Sprema nam se pakao neviđenih razmera! Ukrajina je samo odskočna daska: Pravi rat u Evropi tek počinje (VIDEO)

General Andrej Mordvičev je ove nedelje odlukom ruskog predsednika unapređen u čin general-potpukovnika, a već je služio u ulozi komandanta Centralnog vojnog okruga i ruske Centralne grupe snaga u Ukrajini.

U nedavnom intervjuu moskovskoj državnoj televiziji Rusija-1, čiji se snimak danas pojavio na društvenim mrežama, Mordvičev je rekao da veruje da će Putinov rat trajati dugo i proširiti se u budućnosti.

„Ukrajina je samo početak“

- Mislim da ima još dosta vremena da se potroši. Besmisleno je govoriti o konkretnom periodu. Ako je reč o istočnoj Evropi, što ćemo morati, naravno da će biti duže - rekao je general.

„Ukrajina je samo odskočna daska? upitao je tada novinar.

- Da, apsolutno. To je samo početak - odgovorio je Mordvičov i dodao da rat "neće stati ovde".

Uoči invazije na Ukrajinu, Putin je predstavio viziju rekonstituisanja teritorije Ruske imperije u jedinstven blok. Ruski lider i njegovi saveznici su više puta ponavljali da ne vide Ukrajinu kao nezavisnu od Rusije, navodeći da bi trebalo da se vrati pod kontrolu Moskve.

Neki od Putinovih saveznika često su ukazivali na mogućnost širenja invazije Kremlja na zemlje NATO-a, uključujući Poljsku i nekoliko drugih istočnoevropskih zemalja. Neki analitičari na Zapadu su stoga sa zabrinutošću komentarisali da Moskva možda ima pretenzije van granica Ukrajine.