13.09.2023.

07:00

Foto: twitter.com/printscreen

Planeta

Rat će trajati do 2032. godine! Zapanjajuće reči nemačkog generala: Spremni smo za dugoročni sukob sa Rusijom

Gostujući u političkoj emisiji koja se bavi analizom rata u Ukrajini, Freuding je situaciji na frontu ocenio kao jako dugu operaciju koja se sigurno neće završiti za šest meseci ili dve-tri godine. Nego da će ovaj rat potrajati još najmanje deceniju za šta je Evropa spremna.

- Ne mislim da iko u ovoj sali očekuje da će se ovaj rat završiti u narednih šest meseci, iako bi svi to naravno želeli, ja mislim da se to neće desiti. Daću vam primer, dobili smo podršku od naše Vlade, finansijsku podršku za našu vojsku, koja će biti usmerena za naše ukrajinske prijatelje. Sredstva su obezbeđena do 2032.godine. Zato mislim da smo spremni i da damo dugoročnu podršku i spremni smo da obezbednimo dovoljno vreme za našeg saveznika, a da ne postanemo Putinov saveznik.

- Ono što bih voleo da dam na kraju je obećanje. Držimo svoju posvećenost, nastavićemo sa našom podrškom, ubrzaćemo našu podršku, kokoordinisaćemo našu podršku bolje. Mislim da je bolje od svega da ne pošaljemo samo ono što imamo i šta naša industrije proizvode, da to ne budu samo obezbeđeni paketi opreme održivosti ukrajinske vojske, da se pripreme za pobedu - rekao je general

Potom je upitan da li njegova vizija pobede znači povraćaj svih teritorija koje su trenutno pod kontrolom Rusije, Freuding je da mislim na potpuni povraćaj teritorijalnog integriteta Ukrajine sa granicama iz 1991. godine.