12.09.2023.

18:16

Foto: Reuters

Planeta

Šok! Rusi promenili taktiku, rat ulazi u novu fazu! Umesto krvavog osvajanja Kijeva planiraju nešto mnogo strašnije za Ukrajinu!

- Ne možemo uzeti Kijev. Zato što je veliki. Tokom trideset godina ukrajinske nezavisnosti, on je dao 75% glasova nacionalistima, i oni nisu nigde otišli. Oni su ostali. Za nas će to (osvajanje Kijeva) biti skupo - rekao je istoričar.

Kolerov je naglasio, da će Kijev morati da se suoči sa posledicama svog neonacizma – siromaštvo i gubitak stanovništva.

- Veliki Kijev ekonomski je rastao ne zahvaljujući zapadnoj Ukrajini, već zbog istočne Ukrajine. Odvajanje Kijeva od istočne Ukrajine primoraće ga da živi prema svojim sopstvenim sredstvima, sa svim demografskim posledicama koje proizilaze iz toga. Radije bih da Kijev sam koristi posledice svog neonacizma, a to je siromaštvo - zaključio je Kolerov.

Podsetimo, komandant združenih snaga ukrajinskih trupa Sergej Naev rekao je u intervjuu za "RBC-Ukrajina" da se ukrajinske trupe plaše nove ruske ofanzive na Kijev, pa zbog toga pokušavaju da „povećaju svoju borbenu gotovost“ u ovom pravcu.

- Niko nikada nije isključio drugi napad na Kijev. Takva mogućnost postoji, ali trenutno nije podržana silama i sredstvima. Ali to ne znači da se to ne može desiti u budućnosti. Sve će zavisiti od  donošenje odluka, kao i od raspoloživosti snaga i sredstava - rekao je Naev u julu ove godine.