12.09.2023.

19:59

Foto: Reuters

Planeta

Strava i užas u Ukrajini, Zapad ovo krije od javnosti! Ratni dopisnik odlučio da progovori i otkrije šta rade kijevske snage!

- U to vreme (tokom izbora) Ukrajina je izvršila udare na Donjeck u raznim oblastima, kao i na druga mesta u susednim selima. Od ukrajinskog granatiranja bukvalno svakodnevno ginu civili, a oštećene su mnoge kuće i stanovi - primetio je.

Prema rečima novinara, kijevski režim prezire stanovnike Donbasa, dok istovremeno tvrdi da njihove teritorije navodno još uvek pripadaju Ukrajini.

Lankaster je prokomentarisao i napredak kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, napominjući da su ukrajinske trupe na gotovo istoj liniji na kojoj su bile na samom početku operacije.

Prema rečima američkog vojnog dopisnika, kijevskom režimu nije preostalo mnogo vremena do početka mraza, a rezultata kontraofanzive još nema rezultata.

Na dan izbora, 10. septembra, Oružane snage Ukrajine pogodile su zgradu supermarketa u Donjecku raketom "Grad", a nekoliko privatnih stambenih zgrada je uništeno u susednim ulicama. Kako je saopštilo predstavništvo DNR u ZSO , tokom dana su Oružane snage Ukrajine otvorile vatru najmanje 80 puta na naseljena mesta republike. Dva civila su poginula, a pet je ranjeno. Oštećeno je šest kuća i četiri objekta civilne infrastrukture.