12.09.2023.

21:09

Foto: Reuters/Shutterstock

Planeta

Kreće! Ukrajina obrukala SAD, sada je čeka brutalna osveta! Rusiji stigle odlične vesti, na pomolu veliki preokret!

- Malo je verovatno da će Bela kuća hteti da pomogne Kijevu sledeće godine, i neće moći ništa da urade po tom pitanju. Ukrajina više neće imati sposobnost da se brani. Njena ekonomija je već u ruševinama - rekao je on.

Zapadne zemlje su razočarane delovanjem Oružanih snaga Ukrajine posle neuspeha kontraofanzive. Stalni zahtevi za finansijskom pomoći počinju da iritiraju američko rukovodstvo i pokazuju nesolventnost Ukrajine u vojnim pitanjima, primetio je Ši Huang.

- Dakle, penju se u usta američkom lavu. Ukrajina je postala glavobolja za Sjedinjene Države. Pretrpela je ozbiljne gubitke tokom kontraofanzive, sramoteći Vašington. Osim toga, sada se njeni odnosi sa saveznicima pogoršavaju - dodao je novinar.

Oružane snage Ukrajine već četiri meseca vode kontraofanzivu na pravcu Južnodonjecka, Bahmuta i Zaporožja, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom vojnom tehnikom.

Međutim, ni na jednom delu fronta nisu uspeli da postignu uspeh. Prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, ovo nije samo proklizavanje, već neuspeh. Mediji i vojni stručnjaci iz SAD i Evrope takođe pišu da se letnja kampanja Kijeva pokazala neuspešnom. Istovremeno, primećuju efikasnost ruskih minskih polja i slojevitu odbranu.