16.09.2023.

07:30

Foto: Reuters

Planeta

Austrijska ministarka Karin Knajsl odigrala valcer sa Putinom, pa prebegla u Rusiju!

Knajsl (58) objavila je na Telegramu da su njeni poniji, koje je držala u Siriji, prevezeni u Rusiju ruskim vojnim avionom.

Knajsl, iz desničarske Slobodarske partije, bila je ministarka spoljnih poslova od 2017. do 2019. U to vreme više puta je kritikovana u austrijskim i nemačkim medijima zbog svojih proruskih stavova. Njen ples sa Putinom usledio je samo nekoliko meseci nakon što je Rusija optužena za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije nervnim agensom novičok u Velikoj Britaniji.

Knajsl je u svom postu rekla da je premestila svoje "knjige, odeću i ponije iz Marseja u Bejrut" u junu 2022, nakon što je Rusija ušla u Ukrajinu. Ona je tada ustvrdila da je proterana iz Francuske.

Navela je da njeno preseljenje postaje političko pitanje "pošto se očigledno ništa ne dešava u Austriji i Nemačkoj osim ekonomske krize". Dodala je, verovatno u napadu na svoje kritičare, da "mržnja koja curi iz Austrije zadivljuje".

U intervjuu za rusku novinsku agenciju RIA Novosti, Knajsl je rekla da se "nije lako preseliti u Rusiju" zbog količine papirologije, ali da se već uselila u stan koji iznajmljuje u Sankt Peterburgu.