16.09.2023.

09:34

Foto: Reuters

Planeta

"Doveo bih Putina i Zelenskog u prostoriju..." Tramp odgovorio na poruku iz Kremlja: Ovako bi se završio rat u Ukrajini!


Putin je nedavno rekao kako je čuo Trampovu izjavu da bi za nekoliko dana rešio goruće probleme, uključujući ukrajinsku krizu i prokomentarisao da "to ne može da ne raduje, to je dobro".

- Sviđa mi se to što je rekao jer to znači da sam u pravu - rekao je Tramp. On je dodao da bi "doveo Putina u prostoriju, doveo Vladimira Zelenskog u prostoriju i isposlovao bi dogovor".

- Rekao bih određene stvari Putinu, rekao bih određene stvari Zelenskom - dodao je Tramp, ne iznoseći detalje kako bi došao do sporazuma.

Nekadašnji američki predsednik dodao je da bi "postigao dogovor koji bi bio fer prema svima", preneli su američki mediji.

Informer

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći o predstojećim predsedničkim izborima u SAD, rekao je kako ne očekuje suštinske promene u spoljnoj američkoj spoljnoj politici prema Rusiji, bez obzira na to ko bude izabran za predsednika. Putin je podsetio i da je Donald Tramp takođe uveo sankcije Rusiji dok je bio predsednik, te ocenio su aktuelne američke vlasti usmerile američko društvo u antiruskom pravcu.

- Sada će biti veoma teško da se taj brod nekako skrene u drugom pravcu - dodao je ruski predsednik.

Putin smatra da je iza procesuiranja Trampa stoje politički razlozi i da to „pokazuje svu trulež američkog političkog sistema koji ne može da pretenduje da druge uči demokratiji“.