19.09.2023.

06:15

Foto: Printscreen Twitter

Planeta

Šok na frontu, Rusi izbili Zelenskom glavni adut! Elitna brigada Ukrajine potučena do nogu, specijalci beže glavom bez obzira!

Ovom prilikom je neprijatelj izgubio 740 vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije u subotu.

U pravcu Zaporožja, jedinice ruskih trupa odbile su 18 napada Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Rabotino i Verbovoje, Zaporoška oblast. Usled značajnih gubitaka ljudstva, ukrajinska komanda je bila prinuđena da započne povlačenje 82. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u pozadinu radi vraćanja borbene efikasnosti.

"Za zadržavanje položaja u ovoj oblasti trenutno je raspoređena 71. jegerska brigada Oružanih snaga Ukrajine iz strateških rezervi, kao i kombinovane jurišne grupe 47. i 65. mehanizovana kao i 46. aeromobilna brigada Oružanih snaga Ukrajine“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Napominje se da su „tokom borbi neprijateljski gubici iznosili više od 740 ukrajinskih vojnih lica, 20 tenkova i borbenih oklopnih vozila, kao i 20 vozila“.

„Pored toga, u okviru kontraofanzive, pogođeno je 38 oruđa neprijateljske poljske artiljerije“, dodaje se u Ministarstvu