19.09.2023.

17:28

Foto: Shutterstock

Planeta

Na ivici smo katastrofe! Stotine američkih spavača je već u Ukrajini: Čeka se Bajdenov znak

- Ono što je zastrašujuće je, da bi Bajden mogao da uradi nešto sumanuto i suprotno ustavu. Inače, ustav je napravljen da predsednik ne može sam da započne rat. Ovo (otvoreni ulazak američkih trupa u Ukrajinu) biće ludilo. Ako pošalju borbene jedinice, neki od njih će poginuti, a neki će otići da ubijaju Ruse, što će neminovno dovesti do eskalacije - objasnio je on.

Prema ekspertu, SAD su zapravo već poslale vojni kontingent u bivšu sovjetsku republiku, samo su to uradile tajno. Pored toga, većina američkih vojnika koji su tamo raspoređeni ne nose uniforme, dodao je Giraldi.

- Ovo se već dešava. Kao što neki ljudi počinju da shvataju, mi smo na ivici katastrofe zbog neodgovornosti - zaključio je bivši agent CIA.

Ukrajinske trupe već četiri meseca vode kontraofanzivu u pravcu južnog Donjecka, Artjomovska i Zaporožja, bacajući u borbu brigade koje je obučio NATO, naoružane stranom opremom.

Prema rečima Vladimira Putina, za to vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate. Zauzvrat, zapadni vojni stručnjaci primećuju efikasnost ruskih utvrđenja i minskih polja, zbog čega su Oružane snage Ukrajine pretrpele ozbiljne gubitke.