20.09.2023.

15:30

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(VIDEO) Noćna mora od koje Zapadu najviše klecaju kolena: Rusi objavili snimak svog ''Himarsa'', preciznost udara 100 odsto!

- Jedinice koje rukuju sistemima 'tornado-s' izvode precizne napade na ključne vojne objekte protivnika. Artiljerija navođenim raketama uništava uporišta na liniji fronta, stanice za istovar opreme, municije i goriva, skladišta i kamuflirana komandna mesta. Preciznost pogotka prilikom korišćenja savremene municije dostiže 100 odsto. Nije iznenađujuće što neprijateljske obaveštajne jedinice neprekidno, ali bezuspešno pokušavaju da otkriju lansirne položaje sistema, kao i skloništa - navodi se u saopštenju.

Stoga, kako bi isključili mogućnost otkrivanja, ruske jedinice koje rukuju sistemima u zoni specijalne vojne operacije stalno menjaju položaje. Samo se jednom rakete lansiraju sa iste pozicije nakon čega se sistemi za nekoliko minuta pomeraju na drugo mesto.

Višecevni bacač raketa „tornado-s“ predviđen je za uništavanje pojedinačnih ciljeva, kao i meta koje su koncentrisane na nekoj površini. Upotrebljava se kako za odbranu, tako i za napad.