20.09.2023.

21:30

Foto: Shutterstock/AP

Planeta

Bajdenov cilj može biti katastrofalan po SAD! Điraldi: Dok traže slabu tačku Rusije, ulaze u nuklearni rat

Prema njegovim rečima, jedini cilj koji Bajdenu može biti na umu je da oslabi Rusiju. Međutim, sada se samo bavi uvlačenjem svoje zemlje u nepotreban sukob, rizikujući nuklearni udar.

Da li je neko od ovih ljudi objasnio šta su zapravo nacionalni bezbednosni interesi Sjedinjenih Država? Svi znamo da neokonzervativci žele rat. Znamo da Džo Bajden želi da bude ponovo izabran za predsednika a o tome šta planira da uradi rešiće za minut.

Svi znamo da vojnoindustrijski kompleks ima ogromnu korist jer nam ponestaje zaliha koje treba zameniti, gradi se sva ova nova oprema. Ali da li je neko razotkrio stvarne američke nacionalne bezbednosne interese povezane sa vojnim sukobom u Ukrajini?

Fil Điraldi, bivši agent CIA:

Mislim da su oni nešto formulisali, ali nedovoljno. I konkretno mislim na činjenicu da su Pentagon i neki zvaničnici u Beloj kući govorili o svojoj želji da oslabe Rusiju. Ali zašto treba da slabimo Rusiju, od koje nismo dobijali pretnje pre nego što je sve ovo počelo? Ne razumem…

I ovo sam pomenuo mnogo puta u svojim člancima i intervjuima. Pitao sam: Koji je pravi razlog koji bi primorao Sjedinjene Države da uđu u proksi rat koji bi mogao da postane nuklearni? Želja da se oslabi Rusija? Ja to jednostavno ne razumem.