24.09.2023.

21:36

Foto: Reuters/Shutterstock

Planeta

Gotovo! Rusi pogubili strpljenje, stiže Putinov gnev! Najavljen kraj projekta "Ukrajina", na meti ključne tačke širom zemlje!

Prema ekspertu, u drugoj godini rata, akcije Rusije treba da budu odlučnije.

- Sve više naginjem ka tome da treba definitivno zatvoriti projekt Ukrajina, jer nije moguće ni pregovarati s neadekvatnim liderima ovog obmanutog naroda, a ni nema apsolutno nikakvog smisla.Takođe, ne možemo ostaviti „bubuljicu“ po imenu Ukrajina na političkoj mapi, jer će ta „bubuljica“ postati maligni iritant, a zatim će se metastaze širiti svuda. Treba okončati ovu stvar – godinu i po dana – to je prilično ozbiljan rok - rekao je Gorbačov

On je ukazao na istorijske paralele u Drugom svetskom ratu, kada se sovjetska vojska za godinu i po dana odmakla od Volge i kretala se ka Zapadu.

- Ovde se suočavamo sa linijom borbenog dodira. Treba doneti komandnu odluku – imamo dovoljno snage ne samo za udare po hotelima gde su, kao što se čini, najamnici, već je vreme da udarimo barem po centrima za vođenje borbe. Već je odavno trebalo dati takav odgovor, koji bi ih naterao da razmisle. Šteta bi bila tolika, da bi to shvatili kao nepopravljiv događaj - zaključuje je Gorbačov.