26.09.2023.

11:08

Foto: Pixabay/AP/Photo

Planeta

Oštro upozorenje Moskve Americi: ''Ne jačajte antirusko raspoloženje!'' Antonov zagrmeo na Vašington zbog situacije u Jermeniji!

Ambasador Rusije u Sjedinjenim Američkim DržavamaAnatolij Antonov, pozvao je Vašington da se uzdrži od opasnih reči i postupaka, koje vode veštačkom jačanju antiruskog raspoloženja u Jermeniji.

Antonov je, na zahtev novinara da prokomentariše izjave predstavnika američke administracije da je Rusija, navodno, nepouzdan partner Jermeniji u oblasti bezbednosti, kazao da su ovakve insinuacije lokalnih zvaničnika nečuvene.

Prema njegovim rečima, Amerikanci, zapravo, "podilaze nekonstruktivnim javnim saopštenjima jermenskih političara", čiji je cilj da "skinu sa sebe odgovornost" za sopstvene neuspehe u unutrašnjoj i spoljnoj politici.

Moskva je uvek težila da ovoj zemlji pruži neophodnu pomoć, uključujući i slanje mirovnih snaga u Karabah. Činjenica da su ruski vojnici poginuli na dužnosti, samo ističe spremnost Moskve i na teške odluke radi postizanja mira između azerbejdžanskog i jermenskog naroda - naglasio je diplomata.

On je poručio da je Rusija bila i ostaje verni saveznik Jermenije.