26.09.2023.

13:04

Foto: Prinstcreen/YouTube

Planeta

(FOTO) Jedan od najvećih monstruma na svetu: Poznati zoolog priznao da je silovao 42 psa! Samo tri su preživela!

Britanski stručnjak za krokodile izjasnio se krivim za silovanje 42 psa - među kojima su i njegovi ljubimci švajcarski ovčari Ursa i Bolt. On je zverski mučio životinje u svom azilu u Autraliji nakon što bi namamio vlasnike da mu daju starateljstvo nad svojim voljenim ljubimcima, piše Dejli Mejl. Od svih tih pasa, čak 39 ih je uginulo!

Briton priznao optužbe koje ga terete za gnusne zločine

Adam Briton, poznati britanski stručnjak za krokodile, priznao je 60 optužbi za polne odnose sa životinjama i posedovanje video-zapisa na kojima su zlostavljna deca. Na australijskom sudu ustanovljeno je da je mučio pse više od devet godina, i to do smrti, a onda je postavljao snimke zlostavljanja životinja na internetu, piše Bi-Bi-Si.

Zoolog je radio na projektima Bi-Bi-Si i Nešonel džiografika te ga sad očekuje suđenje. Na saslušanju, koje je održano u ponedeljak, glavni sudija Majkl Grant zatražio je od publike i službenika obezbeđenja da napuste sudnicu jer su detalji slučaja bili eksplicitni i mučni.

- Briton je imao sadistički seksualni interes za životinje najranije od 2014. godine. Uz seksualno iskorišćavanje sopstvenih pasa, manipulisao je i vlasnicima drugih pasa da mu predaju svoje životinje - rekli su tužioci na sudu.

Informer

 

Monstrum je svoje žrtve nalazio preko onlajn platforme

Zlostavljač bi preko onlajn platforme Gumtri Australija pronalazio ljude koji su često slali svoje ljubimce na čuvanje zbog putovanja ili poslovnih obaveza. S njima je izgradio prijateljski odnos i započeo pregovore o preuzimanju starateljstva nad životinjama. Kad bi mu se obratili da pitaju kako su im ljubimci, smislio bi priču i poslao stare fotografije.

Životinje je zlostavljao u transportnom kontejneru, u kojem je bila oprema za snimanje. Snimke zločina delio je na internet stranicama koristeći pseudonime, a kontejner je nazvao "sobom za mučenje".

Briton je uhapšen u aprilu 2022. Od 42 psa koja je zlostavljao, uginulo ih je 39. Od hapšenja je u pritvoru, a na saslušanje će se vratiti u decembru ove godine. Pre više od 20 godina preselio se iz Ujedinjenog Kraljevstva, u kojem je odrastao, u Australiju kako bi radio s krokodilima.

Uz doktorat iz zoologije, 51-godišnjak je izgradio svetsku reputaciju zbog svoje stručnosti. Predavao je na Univerzitetu Čarls Darvin i sarađivao s Davidom Atenborom na snimanju dokumentaraca za Bi-Bi-Si i Nešonel džiografik..