27.09.2023.

17:28

Foto: EPA/Reuters/Twitter

Planeta

(VIDEO) Revolucija u ratovanju! "Putinovi lešinari" spasili Rusiju! Svet gleda i ne veruje kako Rusi razvaljuju veliku kontraofanzivu!

Prema rečima oficira, Rusija se prilagodila novim uslovima ratovanja, povećavajući preciznost artiljerije korišćenjem GPS tehnologije, izviđačkih dronova i precizno navođenih projektila. On je istakao, da je ruska artiljerija odigrala odlučujuću ulogu u uništavanju i zaustavljanju napredovanja ukrajinskih jedinica.

Takođe je primetio da, akcije jedinica za elektronsko ratovanje tokom sukoba, i sposobnost Rusije da onesposobi bespilotne letelice, manipulisanjem komunikacijskim i kontrolnim sistemom dronova, su značajno porasle.

Pored toga, borbeni helikopteri „Ka-52“ takođe stvaraju ozbiljne probleme za ukrajinske snage. Ovi helikopteri, koje su ukrajinski militanti nazvali „Putinovi lešinari“, veoma su manevarska, opremljena su izdržljivim oklopom i protivtenkovskim projektilima, primetio je Đentile.

Prema njegovim rečima, njihova upotreba je pomogla da se smanji pretnja koju predstavljaju ukrajinski tenkovski bataljoni i oklopna vozila.

Ukrajinske snage već četiri meseca vode kontraofanzivu na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, bacajući u borbu brigade koje je obučio NATO, naoružane stranom opremom.

Kako je naglasio ruski predsednik Vladimir Putin, za to vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate.