27.09.2023.

15:33

Foto: EPA

Planeta

Odlične vesti za Ruse! Putin sazvao hitan sastanak i dao jasno naređenje: "Moramo više..."

- Situacije sa cenama goriva u regionima je povezana pre svega sa radom u oblasti poljoprivrede - ističe predsednik Putin.

U Rusiji su preduzete mere za gorivo, međutim, cene benzina rastu, a potrošačima su potrebni rezultati, istakao je Putin i predložio da se na taj problem obrati više pažnje.

- Moramo bliže da sarađujemo sa naftnim kompanijama, kako bi one razumele svoju odgovornost - predložio je.

Sa druge strane, Aleksandar Novak tvrdi da se situacija sa cenama na domaćem tržištu goriva stabilizuje i da će odluke o dugoročnim dodatnim merama biti donete u bliskoj budućnosti.

- Na ograničenja koje nam uvede pojedine zapadne zemlje možemo da odgovorimo na više načina, a jedan od njih je više slobode za naše građane - istakao je Putin i naglasio da je skraćen rok kojim se građanima Rusije pružaju određene usluge.

Putin je istakao da se nekoliko puta skratio rok kojim se izdaju različite licence i dokumenata kroz portal koji pruža državne usluge "Gosulugi" u poslednjih par godina.

Jedna od glavnih tema sastanka je i implementacija programa društveno-ekonomskog razvoja Kalinjingradske oblasti. A razgovaraju i o drugim aktuelnim pitanjima, uključujući situaciju sa cenama goriva i njegovom dostupnošću u regionima, kako je istakao Putin na samom početku sastanka.