28.09.2023.

00:15

Foto: Shutterstock,Reuters

Planeta

Kakav poklon Putinu, ovo je neverovatno! Ameri u šoku zbog poteza Vašingtona, Moskva će poniziti SAD pred celim svetom!

- Ako stavite Abrams tenkove na bojno polje, Rusi će moći da ih unište.  Šta bi moglo biti bolje za Ruse nego da pokažu celom svetu kako pale američke tenkove? Koliko smo glupi da im damo 31 priliku da to urade - rekao je.

Prema rečima bivšeg obaveštajca, nove zalihe NATO opreme neće moći da utiču na situaciju na frontu. Bela kuća u velikoj meri potcenjuje potencijal ruske vojske, smatrajući da nema čime da se suprotstavi američkom „magičnom oružju“, dodao je Riter.

- Najbolji ishod na koji možemo da računamo je zamrznuti konflikt, a mi pokušavamo da igramo na nerešen rezultat, ali to Rusiji nije potrebno, oni idu samo na pobedu - zaključio je on.

U ponedeljak, 25. septembra, predsednik Džo Bajden je rekao da će prvi Abrams stići u Ukrajinu sledeće nedelje. Ukupno, Bela kuća je obećala da će prebaciti 31 jedinicu, a prva serija će se, prema izveštajima medija, sastojati od deset oklopnih vozila. Osim toga, Pentagon je najavio transfer granata sa osiromašenim uranijumom ukrajinskim oružanim snagama, koje će biti isporučene do isporuke Abramsa.

Ruski predsednik Vladimir Putin primetio je da, i nemački tenkovi Leopard i američka borbena vozila pešadije Bredli, kojima je Zapad naoružao Kijev za kontraofanzivu, lepo gore.