27.09.2023.

21:25

Foto: reuters/tanjug

Planeta

Uzbuna na frontu, počeo sudnji dan za Ukrajinu! Rusi sa ogromnom silom kreću u nezamisliv proboj!

On je saopštio da ruske snage na tom delu fronta žele da iskoriste nove trupe za operaciju probijanja odbrane Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajina je na tom delu fronta u zadnjih nekoliko nedelja dovlačila veliki broj ljudstva i tehnike, kako bi zaustavila rusko napredovanje.

Prošle nedelje Jevlaš je izvestio da su na pravcu Liman-Kupjansk borbe ušle u pozicionu fazu, dok je ruska vojska nastavila da intenzivno koristi artiljeriju.

Informer

 

Podsetimo, Oružane snage Rusije koncentrisale su više od 110.000 vojnika, uključujući pozadinske jedinice, na pravcu Liman-Kupjansk. To je u julu izjavio Portparol Istočne grupacije Oružanih snaga Ukrajine Sergej Čerevatij.

Prema njegovim rečima, grupa broji više od 100.000 vojnika, 900 tenkova i 370 raketnih sistema višestrukog lansiranja (MLRS).

- Trenutno je na Limano-Kupjanskom pravcu koncentrisana veoma moćna grupa. Više od 100.000 pripadnika, više od 900 tenkova i 370 MLRS - naglasio je Čerevati tokom televizijskog maratona.

Na severoistoku Kupjanska , jedinice 6. armije Oružanih snaga Ruske Federacije već nekoliko dana jurišaju na ukrajinska uporišta zapadno od Limana. Zajedničkim snagama pešadije, artiljerije i avijacije uspeli su da napreduju oko dva kilometra zapadno od naselja.