29.09.2023.

07:00

Foto: Printscreem/Twitter/Youtube/Telegram Rybar

Planeta

Uskoro kraj?! Kada Rusi ovo urade, Ukrajina će nestati! Američki oficir najavio nove velike manevre Rusije!

Ovu promenu označio je kao novu fazu u ratnoj taktici Kijeva, ali je takođe naglasio da je ona iznuđena.

- Ukrajinci više nemaju čime da ratuju. Zbog velikih gubitaka pretrpljenih tokom ofanzive, izgubili su sposobnost izvođenja borbenih dejstava na terenu i sada su prešli na taktiku udara zapadnim raketama velikog dometa, koristeći obaveštajne podatke zemalja NATO. Nemaju više šta drugo da bace u bitku, a to je veoma opasno - kaže američki pukovnik.

Objasnio je i zašto:

- Takva direktna pomoć Oružanim snagama Ukrajine praktično čini zapadne zemlje direktnim učesnicama u sukobu sa Rusijom, a to može da isprovocirati ozbiljan odgovor Moskve. U svakom slučaju, nova taktika Kijeva Rusiji neće ostaviti drugog izbora osim da okonča sukob pobedom. Mislim da Rusi već shvataju da se sukob može okončati samo vojnim sredstvima - rekao je Mekgregor.

Američki oficir je dodatno precizirao:

- Oružane snage Rusije mogu napredovati do Dnjepra i direktno do Kijeva. Nakon to će moći da pređu tu veliku reku i na jugu i da stignu do Odese. Ako ni to ne primora Kijev da prekine sukob, Moskva neće imati drugi izbor osim da krene dalje ka poljskoj i rumunskoj granici. A rusko napredovanje ka Zapadu imaće veliki uticaj na Evropu - zaključio je on.