30.09.2023.

16:49

Foto: EPA

Planeta

Zapad u strahu od sledećeg Putinovog koraka: Video porukom im jasno stavio do znanja: "Ostvarićemo sve zacrtane ciljeve"

- Škole, bolnice, stambene zgrade i putevi, muzeji i spomenici, biće obnovljeni i rekonstruisani - rekao je Putin u video poruci koju je Kremlj objavio u subotu.

- Pred nama je veliki zadatak i rešenje teških izazova, sprovođenje krupnog programa rekonstrukcije i društveno-ekonomskog razvoja naših istorijskih regiona“, nastavio je Putin u video poruci. I sigurno ćemo ostvariti postavljene ciljeve - dodao je on.

Ruski predsednik je pripajanje teritorije, koju nije priznala nijedna druga država sveta, nazvao „istorijskim i sudbonosnim događajem”. On je zahvalio građanima teritorije čija je odlučnost još više ojačala Rusiju: "Mi smo jedan narod. I zajedno sve prevazilazimo, nalazimo odgovore na sve izazove".

Ni posle više od godinu i po dana rata, Rusija ne kontroliše u potpunosti nijedan od četiri pripojena regiona. Ukrajina je tokom višemesečnih borbi uspela da vrati neke okupirane delove teritorije.