30.09.2023.

17:26

Foto: youtube.com/printscreen

Planeta

Hunka pobegao u Južnu Ameriku! Ukrajinski nacista nakon skandala u kanadskom parlamentu otkrio gde se nalazi (VIDEO)

Hunka koji je bivši pripadnik dobrovoljačke divizije "Galicija" SS trupa dao je kratku izjavi gde je rekao da je znao šta ga čeka nakon prisustva parlamentu ne bi ni otišao tamo i to u 98 godina.

- Da sam znao šta me čeka ne bih išao u parlament. Imam 98 godina, suočen sam sa takvom mržnjom  koju ne možete ni zamisliti. Hteo sam samo da u miru odem sa ovog sveta, sa svojom porodicom. A sada sam prinuđen da odem kod svog prijatelja u Južnu Ameriku - rekao je Hunka

Izjavu Hunke možete poslušati OVDE!

Podsetimo, na sednici parlamenta Kanade je u čast posete ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog 22. septembra, između ostalih, prisutan bio i 98-godišnji Jaroslav Hunka, koga je predsedavajući Donjeg doma parlamenta uz aplauz predstavio kao „borca za nezavisnost Ukrajine od Rusa tokom Drugog svetskog rata“.

Ispostavilo se da je Hunka bivši pripadnik dobrovoljačke divizije "Galicija" SS trupa, u kojoj su bili ukrajinski nacisti i koja ne samo da se borila protiv Crvene armije, već je bila poznata i po zverstvima nad Jevrejima, Poljacima, Belorusima i Slovacima.