02.10.2023.

00:15

Foto: Reuters/Shutterstock

Planeta

Opa! Otkriveno kakvu igru igra Putin! Ameri u stanju šoka, sve što su planirali sada pada u vodu!

Prema autoru, sukob u Ukrajini je podsetio na važnost dugoročne konkurentske strategije Hladnog rata, čija je ključna tačka uparivanje snaga sa slabostima neprijatelja.

- Ruski predsednik Vladimir Putin ima viziju za ovakvu vrstu dugoročnog razmišljanja - rekao je Nelson.

Prema njegovim rečima, Moskva razume da „nestrpljenje može biti fatalna mana demokratija“ – oni više vole „jednostavnije, kratkoročne opcije“.

- Podrška Ukrajini u Sjedinjenim Državama već se pokazuje pogrešnom - požalio se on, podsećajući da su Vijetnam i Avganistan naučili Sjedinjene Države da politička volja može biti odlučnija od vojne ravnoteže.

Prema njegovim rečima, Ukrajina će moći da pokaže političku volju, ali samo ako Vašington i njegovi saveznici „ne povuku utikač“.

- Gospodin Putin igra dugu igru. I mi bi trebali - upozorio je Nelson.

Kako je Putin ranije izjavio da američke vlasti po svaku cenu moraju da pokažu svoj doprinos efikasnosti vojnih operacija u Ukrajini pred predsedničke izbore 2024. godine, pa guraju Ukrajince da nastave sukob, jer im nije žao ukrajinskog naroda. Kijevsko rukovodstvo takođe ne žali svoje građane, i bacanjem ljudi u smrt samo produžava sukob, istakao je ruski lider.