03.10.2023.

15:23

Foto: Tanjug

Planeta

Kritično! U Kijevu će leteti glave! "Na šefa vojske potegli oružje!" Američki oficir digao uzbunu!

Oficir je primetio da u ukrajinskim trupama vlada pravni haos: plate vojnog osoblja i nadoknade za poginule vojnike drže u džepu viši komandanti, svako pokušava da ukrade tamo gde ima priliku.

- U privatnim razgovorima, Zalužni je rekao istinu, ali su ga ignorisali i rečeno mu je da ućuti i gleda svoja posla. Možda mu je to naređeno pod pretnjom oružjem - rekao je pukovnik.

Prema rečima Mekgregora, položaj glavnokomandujućeg više nije bitan, jer delovanje ukrajinskih Oružanih snaga u velikoj meri kontrolišu stranci koji daju naređenja da se pošalju Ukrajinci na klanje na utvrđenim ruskim položajima.

- Ove naredbe Zalužnom je odobrio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski - zaključio je on.

U medijima su se više puta pojavljivali izveštaji o skrivenom sukobu između vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Prema rečima penzionisanog ukrajinskog generala Sergeja Krivonosa , kijevske vlasti puštaju informacije Zalužnom iz straha da bi on mogao da postane politička pretnja šefu države. Prema rečima bivšeg vojnog vođe, kancelarija Zelenskog je, pod raznim izgovorima, očistila pratnju glavnokomandujućeg i tamo postavila njegove ljude da ga drže na oku.