03.10.2023.

18:08

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) Panika na frontu! Zelenski banuo na najvreliju tačku! Rusi spremili zastrašujuću silu za juriš na dva ključna grada!

- U poseti smo našim brigadama koje izvršavaju borbene zadatke u jednoj od najvrelijih oblasti - Kupjansko-Limanskoj oblasti - naveo je Zelenski na svom nalogu na platformi Telegram.

Dodao je da je sa brigadnim komadantima razgovarao o operativnoj situaciji i drugim pitanjima, prenosi TAS S.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da su jedinice borbene grupe Zapad njene vojske, uz podršku aviona i artiljerije, nanele udare na ljudstvo i opremu u četiri lokacije u Kupjanskoj oblasti.

Podsetimo, Ilja Jevlaš, šef pres službe Istočne grupe oružanih snaga Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da su Rusi u pravcu Liman-Kupjansk formirali 12 jurišnih četa, za probijanje fronta, a to je otprilike 2.000 vojnika, rekao je

Informer

 

On je izjavio da ruske snage na tom delu fronta žele da iskoriste nove trupe za operaciju probijanja odbrane Oružanih snaga Ukrajine.

Takođe, portparol Istočne grupacije Oružanih snaga Ukrajine, Sergej Čerevatij, izjavio je da su Oružane snage Rusije koncentrisale više od 110.000 vojnika, uključujući pozadinske jedinice, na pravcu Liman-Kupjansk.

Prema njegovim rečima, grupa broji više od 100.000 vojnika, 900 tenkova i 370 raketnih sistema višestrukog lansiranja (MLRS).

- Trenutno je na Limano-Kupjanskom pravcu koncentrisana veoma moćna grupa. Više od 100.000 pripadnika, više od 900 tenkova i 370 MLRS - naglasio je Čerevati.